dilluns, 18 d’abril del 2016

ADDITIUS ALIMENTARIS

Els additius compleixen diverses funcions útils en els aliments, algunes són imprescindibles, ja que els aliments estan sotmesos a condicions ambientals que poden modificar la seva composició original, com els canvis de  temperatura, l’oxidació o l’exposició a microorganismes.
Malgrat que l’ús d’additius s’associa amb la producció actual d’aliments, la realitat és que fa molts segles que s’utilitzen. Els egipcis utilitzaven colorants i aromes per potenciar l’atractiu d’alguns aliments i els romans usaven la salmorra (nitrat potàssic), espècies i colorants per a conservar i millorar l’aparença dels aliments.
El que ha variat al llarg dels anys han sigut les millores per augmentar l’eficiència i assegurar la innocuïtat de tots els additius. Avui dia tots els additius existents són regulats més estrictament que en qualsevol altra època de la història.
D’acord amb la definició establerta [1] , un additiu alimentari és qualsevol substància que normalment no es consumeix com a aliment en si, ni s’utilitza com a ingredient característic en l’alimentació, independentment que tingui o no valor nutritiu i que la seva addició intencionada als productes alimentosos, amb un propòsit tecnològic en la fase de la seva fabricació, transformació, preparació, tractament, envàs, transport o emmagatzematge tingui, o pot esperar-se raonablement que tingui, directament o indirectament, com a resultat que el mateix additiu o els seus subproductes es converteixin en un component d’aquests aliments.



Amb aquesta entrada es preten que sigueu conscients de que tot allò que ingeriu, te una repercusió directa sobre la vostra salut. El preu , la qualitat, la procedencia,... tot influeix.

Com a activitat us proposo analitzar aquelles pastes i bosses d'snack que tant us agraden per tal esbrinar quins additius porten i si són o no saludables. A més, haureu d'elaborar una llista de aquells aliments que tambè contenten els mateixos addititus alimentaris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada